Eleman Tunçbilek  Reklam   0532 786 30 75/ 0312 430 75 00
HV
19 MART Salı 13:16

MEZELER 4

Giriş Tarihi : 26-11-2019 10:09

Merhaba !

Mezeler isimli yazı dizime yeni üç tarif daha ekledim ! Hepsi birbirinden farklı ve lezzetli..

Mezeler 1,2,3 isimli tariflerime önceki yazılarımdan ulaşabilirsiniz :)

MAYONEZLİ PİRİNÇ SALATASI Malzemeler 1 su bardağı pirinç 1 su bardağı mayonez 1 su bardağı yoğurt(çok sulu olmayacak) 2 orta boy salatalık 2 orta boy domates 1 küçük boy kuru soğan 1 çay bardağı mısır (isteğe bağlı) Dereotu, tuz, karabiber Yapılışı Pirinci nişastasından arınana kadar yıkayın ve bol suda 1 yemek kaşığı yağ ilavesi, 1 tatlı kaşığı tuz ile haşlayın.(çok fazla yumuşamasına izin vermeyin bol suda haşlayın ki pirinç lapa olmasın,yapışmasın) Kuru soğanı incecik yemeklik doğrayın ve biraz zeytinyağında hafif pembeleşene dek kavurun. Salatalık ve domatesi küçük küpler halinde kesin.(Domatesin çekirdekli kısmını alın salatayı sulandırmasın.) Dereotunu incecik kıyın. Yoğurt ve mayonezi geniş bir kapta birleştirin biraz çırpın. Soğuyan pirinçleri mayonezli karışıma ekleyip karıştırın.Daha sonra soğanı, salatalığı, domatesi, mısırı ve dereotunu ekleyip pirinçleri ezmeden tüm malzemeyi karıştırın. Damak zevkinize göre tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz. 1-2 saat tercihen bir gece önceden buzdolabında dinlenmeye bırakın.

 

KADINBUDU KÖFTE Malzemeler 500 gr kıyma 1 su bardağı pirinç 1 yumurta 1 orta boy kuru soğan Galeta unu(kıvamını tutturmak için gerekli olursa) Tuz,karabiber,kimyon  Dışı için, 1 su bardağı un 1 yumurta Yapılışı Kıymayı ikiye bölün; yarısını ince kıydığınız kuru soğanla kavurun.  Başka bir tencerede pirinç lapasını hazırlayın bir bardak pirinci 2-2,5 bardak kadar suyla lapa olana kadar pişirin (tüm suyu çekecek) Kavurup soğuttuğunuz kıymayı ve pişirdiğiniz pirinci çiğ olan kıymaya ekleyin. Yumurtasını ve baharatlarını koyduktan sonra iyice yoğurun. Tercihen buzdolabında bir gün dinlendirin Kıvamı cıvık olursa galeta unu ekleyerek şekil alabilecek kıvama getirin.  Şekil verdiğiniz köfteleri önce una sonra yumurtaya ve tekrar una bulayarak orta ateşte altın rengi olana kadar kızartın.     KUSKUSLU MUSKA BÖREK

 

Malzemeler 1 su bardağı kuskus 1 su bardağı yeşil mercimek 200 gr tavuk but, göğüs eti  3 dal taze soğan Dereotu Zeytinyağı Tuz, karabiber 6 adet yufka

Sos için,

1/2 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı su Üzeri için 1 yumurta sarısı Yapılışı Kuskus makarnasını tuz ilavesi ile bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Yeşil mercimeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip vaktiniz varsa 1 saat kadar bekletin; çıkan siyah suyunu süzün ve tekrar su ve tuz ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Tavuk göğüs etini küp küp doğrayıp az yağda kavurun. Yeşillikleri doğrayın. Kuskusu ve mercimeği süzün; tavuk ve yeşilliklerle birleştirin, soğumaya bırakın. Yufkayı soslamak için su ve yağı bir kasede birleştirin. Yufkanın birini tezgaha serin; sulu ve yağlı karışımdan her yerine gelecek şekilde sürün.Diğer yufkayı üzerine kapatın. Yufkayı eşit kesebilmek için ilk önce ortadan ikiye bölün.Daha sonra dört parmak kalınlığında şeritler kesin. Her bir şeridin başından 2 yemek kaşığı dolusu iç harçtan koyun.İç malzemeyi dökmeden bir sağ bir sol üçgen  şeklinde sararak muska şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı, susam sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

 

Afiyet olsun..

YORUMLAR
web counter