Eleman Tunçbilek  Reklam   0532 786 30 75/ 0312 430 75 00
HV
19 MART Salı 14:39

ÇOK ÇİKOLATALI KEK

Giriş Tarihi : 12-10-2019 16:44

Bir zamanlar, pişirdiğim keklerin büyük bir kısmının masada kaldığı ve truff gibi başka bir tatlıya dönüşerek ev halkına yedirdiğim günlerdi :)

Anladım ki kek kuru veya sossuz olduğu zaman pek tercih edilmiyordu.Kekin içinin nemli, çikolatalı, ağızda dağılan, kahvenin veya çayın yanında bir şölene dönüşmesi gerekiyordu.

Evet tam da buydu !

Çok çikolatalı, ilk lokmadan sonra bütün bir dilimi yeme hissi veren hatta üzerindeki sosuyla bir pastaya dönüşen, ağızda dağılan ve ilk lokmada kahve kokusunu alabildiğimiz bir kek!

*25 cm'lik bundt(ortası delik) kek kalıbında pişirdim, kalıbın üzerinde 4-5 cm boşluk kalmasına dikkat edin.Çokça kabaran bir kek,taşma riskine karşın kalan karışımı muffin kalıplarına bölüştürebilirsiniz.

*240 ml'lik büyük su bardağı kullandım.

Çok Çikolatalı Kek Kek için Malzemeler, 1 pkt kakao 2 paket (160 gr ) bitter çikolata  1 yemek kaşığı çözünebilir kahve 3/4 bardak kaynar su 1 + 3/4 su bardağı un 1 çimdik tuz 1 tatlı kaşığı karbonat 1 büyük su bardağı kefir ( oda sıcaklığında) 12 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış) 2 su bardağı toz şeker  5 adet yumurta (oda sıcaklığında) Yapılışı Kek kalıbınızın içini biraz yumuşak tereyağ ile heryerini yağlayın. Isıya dayanıklı orta boy bir kaseye çikolata parçaları, kakao ve kahveyi koyun. Kaynar suyu ekleyin, biraz bekledikten sonra çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın ve kenarda bekletin. Karışım ılınınca içine kefiri ekleyin ve herşey birbirine karışana dek çırpın. Orta boy bir kapta un, karbonat ve tuzu harmanlayın. Başka bir çırpma kabında yumuşak tereyağını şekerle birlikte yaklaşık 5 dakika yüksek hızda kabarıp rengi açılana kadar çırpın. Mikserin hızını düşürün ve içine birer birer olacak şekilde yumurtaları ekleyin. Her bir yumurtadan sonra çırpın ve diğerini ekleyin. Ve unlu karışımın yarısını ekleyip çırpın. Çikolatalı karışımın yarısını ekleyip çırpın. En son kalan unlu karışımı ekleyip çırptıktan sonra kalan çikolatalı karışımın da tamamını ekleyip çırpın. Karışımı kalıba üzerinde boşluk kalacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fanlı fırında yaklaşık 50-60 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin.  Yumuşak dokulu bir kek olduğu için kalıbından çıkarmadan önce oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.  Çikolatalı Kahveli Sos için Malzemeler 100 gr krema 100 gr bitter çikolata (doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı granül kahve Yapılışı Küçük boy bir tencerede kremayı çok sıcak olana dek ısıtın. Ocaktan alın ve içine kahveyi ve çikolatayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpma teli ile karıştırın. Sosun, kekin üzerinden akıp gitmesini istemiyorsanız arada çırparak soğumasını bekleyin.

Afiyet olsun :)

*The Handle The Heat reçetesinden uyarlanmıştır.

 

YORUMLAR
web counter