Eleman Tunçbilek  Reklam   0532 786 30 75/ 0312 430 75 00
HV
25 NİSAN Perşembe 02:35

Ketçap Tarifim

Giriş Tarihi : 15-10-2019 09:01

            Senelerdir evimde hazırladığım muhteşem ketçap tarifimle karşınızdayım.

            MALZEMELER

 3 kilo domates  2 kapya biber  6 tane kırmızı soğan  2 diş sarımsak  1 yemek kaşığı kişniş tohumu  1 yemek kaşığı sumak  1 yemek kaşığı karabiber  1 yemek kaşığı Çankırı tuzu  1 yemek kaşığı fesleğen  1 kereviz sapı   isteğe bağlı chili biberi  10 yemek kaşığı toz şeker / esmer şeker / pekmez ( ben şeker ve pekmezi yarı yarıya ekliyorum, siz istediğinizi tercih edebilirsiniz)   2 yemek kaşığı zeytinyağı   300 ml elma sirkesi (3 çay bardağı)


            YAPILIŞI

 Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine iri parçalar halinde doğradığınız domatesleri ekleyin.  Kırmızı biberi doğrayıp ekleyin.  Baharatların lezzetini açığa çıkarmak için biraz teflon tavada kavurup havanda zeytinyağı ile dövebilirsiniz.  Ben https://aliunyazicibaharat.com/ dan tüm baharatlarımı taze taze çektirdiğim için gerek kalmadı.Baharatları, kavrulup biraz suyunu   çekmiş domatese ekleyin.  Sarımsakları havanda dövüp karışıma ekleyin.  Biraz suyu azaldıktan sonra şekerini/ pekmezini ve sirkeyi ekleyin.  30 dk daha kısık ateşte kaynatın.  Ben içindeki kabukları süzmeyi sevmiyorum tüm lezzeti içinde kalsın istiyorum, bu yüzden soğuduktan sonra robotumun blender  sürahisine alıp bızzzzlatıyorum!  el blenderı ile de yapabilir isterseniz bir süzgeçten süzebilirsiniz   Ağzı vakumlu şişelere doldurup veya sıcakken steril ettiğiniz kavanozlara doldurup istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.


       Afiyet şifa olsun.
 

YORUMLAR
web counter