Senelerdir evimde hazırladığım muhteşem ketçap tarifimle karşınızdayım.
MALZEMELER
3 kilo domates
2 kapya biber
6 tane kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kişniş tohumu
1 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı Çankırı tuzu
1 yemek kaşığı fesleğen
1 kereviz sapı
isteğe bağlı chili biberi
10 yemek kaşığı toz şeker / esmer şeker / pekmez ( ben şeker ve pekmezi yarı yarıya ekliyorum, siz istediğinizi tercih edebilirsiniz)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 ml elma sirkesi (3 çay bardağı)
YAPILIŞI
Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine iri parçalar halinde doğradığınız domatesleri ekleyin.
Kırmızı biberi doğrayıp ekleyin.
Baharatların lezzetini açığa çıkarmak için biraz teflon tavada kavurup havanda zeytinyağı ile dövebilirsiniz.
Ben https://aliunyazicibaharat.com/ dan tüm baharatlarımı taze taze çektirdiğim için gerek kalmadı.Baharatları, kavrulup biraz suyunu çekmiş domatese ekleyin.
Sarımsakları havanda dövüp karışıma ekleyin.
Biraz suyu azaldıktan sonra şekerini/ pekmezini ve sirkeyi ekleyin.
30 dk daha kısık ateşte kaynatın.
Ben içindeki kabukları süzmeyi sevmiyorum tüm lezzeti içinde kalsın istiyorum, bu yüzden soğuduktan sonra robotumun blender sürahisine alıp bızzzzlatıyorum!
el blenderı ile de yapabilir isterseniz bir süzgeçten süzebilirsiniz
Ağzı vakumlu şişelere doldurup veya sıcakken steril ettiğiniz kavanozlara doldurup istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun.