Sezgi Öktem
Sezgi Öktem
Giriş Tarihi : 07-09-2019 19:50

FIRIN SÜTLAÇ

Herkese merhaba ! 

Sırada Türk mutfağının vazgeçilmez sütlü tatlılarından başımızın tacı Sütlaç tarifim var.Bir Hamsiköy sütlacı kadar olmasa da sütlaç sevmeyen misafirlerimi bile şaşırtmaya yetti.

İçindeki sihirli malzeme ise "limon kabuğu" deneyin pişman olmayacaksınız :)

Malzemeler

  • 2 kg süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı un (silme)
  • 1 paket vanilya
  • 3 yumurta sarısı
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı pirinç (haşlamak için 1 su bardağı su)

Yapılışı

  1. Pirinci ve suyu bir tencereye alın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Sütü ve şekeri kaynatın.Limonun kabuğunu rendeleyin, haşlanan pirinci ekleyin ve karıştırın.
  3. Bu sırada yumurta sarılarını, vanilyayı, nişasta ve unu 1 çay bardağı kadar suyla topak kalmayacak şekilde çırpın.
  4. Kaynayan sütten yumurtalı karışımın içine bir kaç yemek kaşığı alarak ılıtın ve yavaşça kaynayan süte dökün.
  5. 1-2 dakika kaynattıktan sonra ısıya dayanıklı kaselere boşaltın ve büyük fırın tepsinize yerleştirin.
  6. Kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsiye su doldurun.
  7. Fırının ızgarasını en yüksek ayarda çalıştırın (ızgarası yoksa fırınınızı en yüksek ayarda çalıştırınve en üst rafa koyun.) ve sütlacı üzerleri kızarana kadar pişirin.
  8. En üste bolca dövülmüş fındık serperek veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet, şifa olsun..

NELER SÖYLENDİ?
@
PUAN DURUMU
  •   Takım P O
  • 1 Alanyaspor 12 4
  • 2 Çaykur Rizespor 8 4
  • 3 Fenerbahçe 7 4
  • 4 Denizlispor 7 4
  • 5 Galatasaray 7 4
  • 6 Gazişehir Gaziantep 7 4
  • 7 Yeni Malatyaspor 6 4
  • 8 Trabzonspor 6 4
  • 9 Konyaspor 6 5
  • 10 Sivasspor 5 4
  • 11 Antalyaspor 5 4
  • 12 MKE Ankaragücü 5 4
  • 13 Göztepe 5 5
  • 14 Beşiktaş 4 4
  • 15 İstanbul Başakşehir 4 4
  • 16 Kayserispor 2 4
  • 17 Gençlerbirliği 1 4
  • 18 Kasımpaşa 1 4
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
NASIL DİYORSUNUZ, HAYATIN TADI VAR MI ?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA