Tahinin seveni çoktur; sevmeyen de hiç sevmez, hatta denemek dahi istemez.Ben ilk gruptanım, içinde tahin olan hamur işlerini ve mezeleri çok severim, benim gibi sevenler için çok kolay ve maksimum lezzette bir kurabiye tarifi ile geldim.Yine bitmesin diye yemek istemediğim, ağızda un helvası misali dağılan, pişerken kokusuyla baş döndürecek bir kurabiye.. :)
Malzemeler
*200 ml'lik klasik su bardağı ile,
1 su bardağı tahin 1 su bardağı sıvıyağ 1su bardağı pudra şekeri 1 su bardağı çekilmiş ceviz Aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu YapılışıUn hariç tüm malzemeyi bir araya getirin ve azar azarun ekleyerek hamur olana dek yoğurun.Un miktarını belirtmedim çünkü tahinin kalitesine göre değişebiliyor.Çok sert bir hamur yapmanıza gerek yok, şekil verebileceğiniz kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın.Cevizden biraz büyük şekil verin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri çatlayıp hafif pembeleşene kadar pişirin.
Afiyet olsun :)