26 cm çapındaki kek kalıbı için,
12-14 kişilik
Bir kürdan yardımıyla kekin üzerinde değişik desenler yaratabilirsiniz.
Malzemeler: 4 yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 3 su bardağı un 1,5 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yapılışı: Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.Sarılarını şekerin yarısıyla beyazlaşana kadar çırpın.Yumurta beyazını da şekerin geri kalanıyla 6-8 dakika kabı çevirdiğinizde akmayacak şekilde çırpın. Çırptığınız sarılara yağı ve sütü ekleyin, karıştırın. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyin; karışıma ekleyin. En son çırptığınız beyazları spatula yardımıyla kek hamuruna karıştırın. Hamuru ikiye bölün ve bir kısmına kakaoyu ekleyin ve karıştırın.Kıvamı diğerinden katı olursa 1-2 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. Kek kalıbınızı katı yağ ile yağlayın. Dilerseniz bundt (ortası delik ) olan kalıplardan kullanabilirsiniz. Önce beyaz hamurdan sonra kakaolu hamurdan sırasıyla hepsi bitene kadar devam edin. Bu aşamada kürdan ile istediğiniz deseni oluşturabilirsiniz. 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.Mutlaka kürdan testi yaparak kontrol edin.Afiyet, şifa olsun :)