Eleman Tunçbilek  Reklam   0532 786 30 75/ 0312 430 75 00
HV
19 MART Salı 11:18

Yazın vazgeçilmez lezzeti, limon.

Giriş Tarihi : 11-07-2019 16:55

Kıtır bisküvi tabanı, ipeksi cheesecake dokusu, mis gibi limonlu sosu ile her çatalda limonun ferahlığı!

Hazırsanız tarifi paylaşmak için sabırsızlanıyorum ;) herkese bol limonlu, ferah günler!

MALZEMELER

Kreması için;

    •    400 gr labne peyniri (oda sıcaklığında, bir süzgecin üzerine havlu kağıt serin ve fazla suyu süzülene kadar bekletin)
    •    2 su bardağı yoğurt  (fazla suyu süzülmüş olacak )
    •    1 su bardağı toz şeker
    •    3 yumurta (oda sıcaklığında)
    •    1 yemek kaşığı un
    •    2 yemek kaşığı nişasta
    •    1 paket vanilya

Alt tabanı için ;

    •    1,5 paket yulaflı bisküvi unu
    •    100 gr tereyağ
    •    isteğe bağlı fındık

Limonlu sosu için;

    •    2 tane limon
    •    1 çay bardağı şeker
    •    3 tatlı kaşığı nişasta
    •    1 çay bardağı su
    •    2 adet yumurta
    •    1 paket vanilya
    •    1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

    1.Kelepçeli kalıbın tabanı yağlı kağıt ile kenarları alüminyum folyo ile kaplanır.
    2.Tabanı için bisküvi unu eritilmiş tereyağ ile iyice yoğrulur ve tabana sıkıca bastırılır.Kreması hazırlanana kadar dondurucuda bekletilir.
    3.Labne ve şeker el çırpıcısı yardımıyla karıştırılır ve yoğurt eklenerek biraz daha karıştırılır.
    4.İçine teker teker yumurtalar kırılır ve her yumurta sadece karışana kadar çırpılır.(hiçbir aşamada mikser kullanmayın ve sadece malzemeler birbirine karışana kadar çırpın)Un ve nişastayı eleyerek ekleyin ve topak kalmayacak şekilde karıştırın.
    5.Buzluktan aldığınız bisküvinin üzerine karışımı dökün ve tezgaha bir kaç kez vurun.
    6.İçi su dolu büyük fırın tepsisine kalıbı oturtun ve önceden 5 dk ısınmış 165 derece fırında 1 saat kadar pişirin.Kalıbı salladığınızda kenarları sabit ortası hareket ediyorsa pişmiş demektir.Fırının kapağını yarım açık bırakın ve soğumasını bekleyin.Daha sonra tezgaha alın ve iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp mutlaka 1 gece bekletin.
    7.Sosunu da aynı gün hazırlayıp bir gece bekletirseniz krema torbası ile ertesi gün daha kolay şekil verebilirsiniz.Sosu yapmak için limonun kabuklarını rendeleyin suyunu sıkın, yumurtaları, nişastayı , suyu ve şekeri ekleyip çok kaynatmadan orta harlı ateşte pişirin, en son tereyağı ekleyin.Şekil vermeyecekseniz sos çok soğumadan dikkatlice çizkekin üzerine  dökün.

En az 1 gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin.

Afiyet olsun :)

YORUMLAR
web counter