Eleman Tunçbilek  Reklam   0532 786 30 75/ 0312 430 75 00
HV
29 NİSAN Pazartesi 02:14

Online eğitim platformu Türkiye Kadın Girişimci Akademisi başlıyor

Kadın girişimcileri destekleyen Garanti BBVA, BÜYEM ile birlikte hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Akademisi’nin ilk online eğitimini gerçekleştirecek.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 08-08-2021 20:04   Güncelleme : 19-10-2022 09:54
Online eğitim platformu Türkiye Kadın Girişimci Akademisi başlıyor

Geleceğe iyi bakmak amacıyla ekonomiye güç katan kadın girişimcileri destekleyen Garanti BBVA, BÜYEM ile birlikte hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'nin ilk online eğitimini gerçekleştirecek. 21 Ekim 2022 Cuma saat 10:00 - 14:00 arasında düzenlenecek eğitime katılacak kadın girişimciler Prof. Dr. Ayşegül Toker, Dr. Behice Ertenü, Dr. Fatih Anıl ve Dr. Işıl Keskin Şahan tarafından verilecek Dijital Pazarlama ve E-Ticaret, Finansal Sağlık, Yönetim ve Liderlik Becerileri, Satış ve Pazarlama ile Girişimcilik Ekosistemine Genel Bakış alanlarında bilgiler edinecek. Eğitime katılmak isteyen kadın girişimciler garantibbvakadingirisimci.com adresi üzerinden programa ulaşabilecek ve eğitime kayıt olabilecek.

Kadın girişimcilerin yönetim becerilerini ve kapasitelerini artırmak, iş hayatındaki varlıklarını güçlendirerek kalıcı ve sürdürülebilir kılmak amacıyla 10 yıldan beri devam eden eğitimlere, Türkiye Kadın Girişimci Akademisi online etkinliği ile tüm Türkiye'deki kadın girişimcilere ulaşacak. Fiziki ve online olarak eğitim gerçekleşen illerde ise daha önce olduğu gibi kadın girişimcilerin birbiriyle network kurmaları sağlanacak. 2022 yılının ilk eğitimi de Kasım ayında Gaziantep'te gerçekleşecek.

Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'yle ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Garanti BBVA olarak, sürdürülebilirliği ana stratejimizin odağına koyarak tüm çalışmalarımızda iklim krizi ve kapsayıcı büyümeyi önceliklendiriyoruz. Kapsayıcı büyümenin de kadının güçlenmesiyle, toplumda, iş dünyasında adil ve eşit fırsatlara sahip olmasıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Ülkemizde kadınlar ve erkekler ekonomiye eşit oranda katılabilseler; Gayri Safi Milli Hasılamız, yani refah seviyemiz yüzde 30 artacak. Bu nedenle ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınma için kadının iş hayatına ve istihdama katılması kadar, kadın girişimci sayısının artması da uzun yıllardır önceliklerimiz arasında yer alıyor. 2006 yılında hayata geçirdiğimiz Kadın Girişimci Programı'yla kadınlara ekonomide daha fazla söz sahibi olmaları için destek oluyoruz. Amacımız, toplam ekosistem içinde yüzde 14 olan kadın girişimci oranının yüzde 50'ye çıkarılmasına destek olmak. Bu kapsamda çalışmalarımızı bütünsel bir yaklaşımla ele alarak “finansman sağlama”, “cesaretlendirme”, “eğitim” ve “yeni pazarlara açılma” olmak üzere dört temel başlıkta değerlendiriyoruz. Kadın girişimcilerin yönetim becerilerini artırmak, iş hayatındaki varlığını güçlendirerek kalıcı ve sürdürülebilir kılmak için eğitim destekleri sunmayı çok önemsiyoruz” dedi.

Sibel Kaya sözlerine şöyle devam etti: “BÜYEM ile gerçekleştirdiğimiz ve 10 yıldır devam eden işbirliğimizi, daha fazla kadın girişimciye ulaşmak amacıyla Türkiye Kadın Girişimci Akademisi'ne dönüştürdük. Dünya sürekli değişir ve gelişirken mevcut bilgilerimizle iş ve sosyal hayatta nitelikli bir şekilde var olamayız. Başarılı olmak için kendimizi sürekli geliştirmemiz, yeni bilgilerle donanmamız gerekiyor. Garanti BBVA olarak sürekli yenilediğimiz eğitimlerle kadın girişimcilerin işlerinin sürdürülebildiğine destek oluyoruz. Bu süre boyunca yaptığımız araştırmalar gösterdi ki eğitimlerin sosyal etkisi de oldukça yüksek. Farklı illerde düzenlediğimiz eğitimlere ek olarak tüm Türkiye'deki kadınları da kapsayacak bir yapıyı hayata geçirdik. Ülke çapındaki eğitimlerimiz online şekilde devam edecek. Fiziki eğitim gerçekleşen illerde de daha önce olduğu gibi kadın girişimcilerin birbiriyle iletişim kurmalarını sağlayacağız. Böylece 10 yıldan bu yana edindiğimiz deneyim ve bilgi birikimiyle kadın girişimcileri bilgilendirme misyonumuzu daha da ileri taşıyacağız Ülkemizdeki tüm kadın girişimcilere ulaşabilmek için oluşturduğumuz bu ağ sayesinde yerelde de kadın girişimcilerin birbirini tanımasını, ilişki kurmasını ve iş birliği fırsatlarını yakalamasını sağlayacağız.”

Girişimci ile kurumsal yatırımcılar bir araya geldi

 

Girişimci ile kurumsal yatırımcılar bir araya geldi

BTM, yılda iki kez organize ettiği Sahne XL etkinliğini yılda dört kez gerçekleştireceği Sahne Kurumsal ile desteklemeye başladı. İlk Sahne Kurumsal’da 6 girişimci, iş fikirlerini yatırımcılara anlattı.

Ticarileşebilecek iş modellerinin desteklenmesi amacıyla İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından 2017 yılında kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), yeni bir sahne etkinliğine imza attı. Sahne XL'da ekosistemdeki tüm paydaşları yılda iki kez buluşturan BTM, bu etkinliği, Sahne Kurumsal ile desteklemeye başladı. Sahne XL'de en az 16 girişim yer alırken Sahne Kurumsal'da yatırıma hazır 6 girişimci iş fikirlerini yatırımcılar ile paylaştı.

"Toplamda 1 milyar 495 milyon dolarlık yatırım yapıldı"
Etkinlik BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı'nın açılış konuşması ile başladı. Startupswatch'un geçen hafta açıkladığı verilere göre, 2022'nin ilk dokuz ayında tohum, erken ve sonraki aşamalarda 208 anlaşma yapıldığını ve toplamda 1 milyar 495 milyon dolarlık yatırım yapıldığını belirten Elbaşı, “Getir'in anlaşmaları hariç tutulduğunda tüm zamanların rekoru 727 milyon dolar olarak kırıldı. Sektör olarak baktığımızda ise Fintech, SaaS, Oyun, Yapay Zeka ve Pazaryeri alanları öne çıkarken, yeni startupların en çok çıktığı alan ise oyun sektörü oldu. 2022'nin ilk 9 ayında yatırım yapılan oyun adedi azalsa da tüm zamanların yatırım tutarı rekorunun oyun sektöründe kırıldığını görüyoruz. Türkiye ilk 9 ayda oyun yatırımlarında en çok yatırım yapılan üçüncü ülke oldu. Umuyorum ki en kısa sürede Türkiye'den çıkacak yeni Unicorn'larla ve Decacorn'larla girişimcilik potansiyelini ileri bir seviyeye taşıyacağız” dedi.

"Startup ekosistemi büyüyor"
BTM olarak startup ekosisteminin büyümesi ve gelişmesi yönündeki büyük hedeflere katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Elbaşı, “Bugün bulunduğumuz noktada tabi ki kurulduğu günden bu yana bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta değerli başkanımız Şekib Avdagiç olmak üzere kıymetli İstanbul Ticaret Odası ve değerli yöneticilerimizin katkısı şüphesiz çok büyük. Buradan bir kez daha hepsine şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

Elbaşı'nın konuşmasının ardından “Find Your co Investor” etkinliği ile yatırımcı ve girişimci üçer dakikalık görüşmeler için bir araya geldi. 100'ü aşkın yatırımcının katıldığı etkinlikte daha sonra girişimciler kendi girişimleri hakkında sunum yaptı. Sunum yapan girişimler şöyle: Hiperaktif Kredi: Kredi süreçlerini kolaylaştıran girişim. Okta Enerji: Deniz dalgalarından enerji üretiyor. Rentrovi: Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına son vermeyi planlayan girişim. Peerbie: Şirketlerin kendi disiplinleri içinde alt yapılarındaki iletişim trafiğinde verimi yakalamalarını sağlıyor. Fanaliz: Gerçek veya tüzel kişilerin kredi riskini yüzlerce veriyi inceleyerek saniyeler içerisinde ölçebilen bir karar destek sistemi. Sugartech: Gelişen artırılmış gerçeklik teknolojisiyle, 3D görselleştirme deneyimini kolaylıkla ve profesyonel biçimde kullanıcılarına sunuyor.

Girişimci sunumlarının ardından son dönemlerde gündemde olan kitlesel fonlamanın yatırımlar üzerindeki olumlu yönlerinin masaya yatırıldığı Kitle Fonlamanın Geleceği konulu panel düzenlendi. Etkinlik yatırımcı ile girişimcilerin b2b görüşmeleri ile sona erdi.

Muhammed Fırat Aksoy

 

 

 

 İLAN SORUMLUSU İLAN SORUMLUSU

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR
web counter