Sezgi Öktem
Sezgi Öktem
Giriş Tarihi : 01-11-2019 18:44
Güncelleme : 01-11-2019 20:14

MEZELER 1

Merhaba:)

Yılbaşı yaklaşıyorken sizin de keyifle pişireceğinizi düşündüğüm, yıllardır özel günler için hazırladığım, kalabalık sofralarınızda kurtarıcı olacak, her tadanın tarifini soracağı çok özel meze tariflerimi bu çatı altında toplamak istedim.

Umarım sizde keyifle okur, sevdiklerinizle bol kahkahalı sofralarınızda tüketirsiniz.

Meze sofralarında en çok istek alan mezelerden biri Haydari ile başlayalım; 

HAYDARİ

Malzemeler

  • 300 gr süzme yoğurt (ben evimde hazırladığım probiyotik yoğurdumu süzerek kullanıyorum)
  • 200 gr yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 iri diş sarımsak
  • Bol nane
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz

Yapılışı

  1. Süzme yoğurt ve yoğurdu çırpma teli ile pürüzsüz olana dek karıştırın.Tereyağının yarısını eritin, unu ekleyin hafif rengi değişene dek kavurun; kalan tereyağına ezdiğiniz sarımsakları ve naneyi  ekleyin, yakmadan gerekirse ocağın altını kapatarak sarımsakları kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Yoğurda önce unu daha sonra sarımsak ve naneyi ekleyerek çırpma teli ile pürüzsüz olana dek karıştırın.
  3. Ağız tadınıza göre tuzu ekleyin.
  4. Bir gün önceden hazırlamanızı öneririm, eğer vaktiniz az ise 2-3 saat buzdolabında dinlendirip, taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.

 

KABAK TARATOR

Malzemeler

  • 3 tane orta boy kabak
  • 1,5 yemek kaşığı un & 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 100 gr ceviz
  • Dereotu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Kuru bir teflon tavada cevizleri kokusu çıkana kadar kavurun.Bu sırada kabakları rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin.
  2. Ayrı bir tavada un ve tereyağını kavurun.
  3. Geniş bir kasede yoğurdu, mayonezi, dereotunu ve tuzu çırpma teli ile karıştırın.
  4. Yoğurda ilk önce unu ekleyip topak kalmayacak kadar çırpın,soğuyan kabakları ve cevizi ekleyip harmanlayın.
  5. Tercihen bir gece önceden, vaktiniz yok ise 2-3 saat dolapta dinlendirerek servis edin.

 

ATOM

Malzemeler

  • 7-8 tane kurutulmuş kırmızı acı Antep biberi
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Kurutulmuş biberlerin birkaç dakika üzerine sıcak su ekleyerek yumuşamasını sağlayın.
  2. Uygun bir tavada tereyağını eritin ve 1 cm kalınlığında doğradığınız biberleri ekleyin, karıştırarak tereyağın karamelize olmasını ve biberlerin kavrulmasını sağlayın.
  3. Servis edeceğiniz kaseye tuzladığınız yoğurdu ortasını kaşığın tersiyle açarak yayın.Dilerseniz bu aşamada sarımsak ekleyebilirsiniz.
  4. Tereyağı ve biberi yoğurdun üzerine ekleyin.

Önümüzdeki hafta çok leziz başka meze tariflerimle görüşmek dileğiyle ;)

 

                                                                                                                    Sezgi Öktem

 

 

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1Başakşehir FK3063
  • 2Trabzonspor3061
  • 3Sivasspor3054
  • 4Galatasaray3052
  • 5Beşiktaş2950
  • 6Fenerbahçe3049
  • 7Alanyaspor3048
  • 8Göztepe3038
  • 9Gaziantep FK3038
  • 10Antalyaspor3037
  • 11Kasımpaşa3036
  • 12Gençlerbirliği3032
  • 13Denizlispor3032
  • 14Konyaspor3030
  • 15Yeni Malatyaspor3029
  • 16Çaykur Rizespor3029
  • 17Kayserispor2928
  • 18MKE Ankaragücü3025
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
İşleriniz Nasıl Gidiyor ?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA