Göksenin Güney
Göksenin Güney
Giriş Tarihi : 28-06-2020 18:01
Güncelleme : 29-06-2020 15:49

RAMAZAN BİNGÖL- İSTANBUL'UN KEBAPÇILARI

ALKOLSÜZ MEKANLARIN DA EN İYİ OLABİLECEKLERİ ÖRNEKLERDEN BİR TANESİ

RAMAZAN BİNGÖL ET LOKANTASI

 

 

Merhabalar lezzet dostları,

Bugün sizlere, benim Payitaht’ ta en beğendiğim ortama sahip mekanlardan, tam bir Saklı Cennet Bahçesi, Giyimkent Ramazan Bingöl et lokantasından sesleniyorum.

Bilenler bilir, TEM de Edirne yönünde seyahat ederken sol tarafınızda gördüğünüz, dışarıdan bakınca, sadece müstakil bir bina olarak nitelendireceğiniz o iki katlı binadan bahsediyorum. Siz hele bir de o binanın içine giriverin… Burası, tam bir cennet bahçesi. Bir vaha gibi yemyeşil, kuşların sesleri, tavukların sesleri, rüzgarla dalgalanan yaprakların şelaleleri andıran, çırpınış sesleri… Dedim ya tam bir Cennet Bahçesi burası…

    

RB grubu 2008 yılında, içkisiz mekanlarında son derece başarılı olabileceği, menüsü, sunum şekilleri, servis ve ortam özellikleri ile sektöre yeni bir soluk getirebileceği inancıyla, Urfalı bir ailenin, Payitaht’ ta doğmuş, büyümüş vizyon sahibi oğulları Ramazan bey tarafından kurulmuş. Urfalı dediğimiz zaman Kebap Sektöründeki bilgi ve beceriyi anlatmaya gerek görmüyorum. Tabi biz Adanalılar daha iyiyizdir bu konuda ama, bunun konuyla ilgisi yok. Elbette latife ediyorum efendim.

Çeşit çeşit ön sunumları, kebap çeşitleri, salata ve tatlı çeşitleri ile RB ün menüsü gerçekten çok zengin. Ürünlerin malzemeleri son derece kaliteli ve lezzetli. Hadi bakalım şimdi reçeteleri gözden geçirelim…

Söylediğim gibi önden gelen ara sıcaklar konusunda hayli zengin bir sunum listeleri var. Her birini tatmak elbet te mümkün değil ama, patlıcan salatası, ezme salatası, tarator, çiğ köfte ve nefis içli köfte benzersizdi.

Burada özellikle haşlama içli köfte den bahsedecek olursak, gerçekten yediğim en iyi içli köfteyi yedim diyebilirim. Gerek bulgurun pişirilme kıvamı gerekse de iç malzemesinin dengeli yapısı gerçekten takdire şayandı. Hele ki tabağın altındaki süzme yoğun yoğurt, içli köfteyle öyle bir lezzet katmıştı ki, yemede yanında yat.

  

Soframıza, Karışık kebap tabağı, Fıstıklı kebap, Adana kebap ve Tavuk kanat geldi. Her biri lezzet şöleni nefis tabaklar. Kırmızı et gerçekten mekanın işi…

Ancak belirtmem gereken şeyler de yok değil;

Özellikle, Biz kebabın sunumlarında alttaki lavaşı yada tırnak pideyi kesinlikle kebabın mangal üzerinde pişerken ki yağı ile ıslatırız. Bu aslında Kebabın karmasındaki baharat ve etin yağının boşa gitmesini ve rayihasını kaybetmemesi için yapıldığı kadar, sunuma renkte katar. Ne Adana da nede Fıstıklı kebapta lavaşlar bu şekilde servis edilmediler. 

  

Adana kebabın şişi de, olması gerektiği gibi kalın ve yayvan şiş değildi anladığım kadarıyla. Bununda pişmeye ve kuyruk yağının yayılımına katkısını söylemek gerekir. Fıstıklı Kebabın et karmasını yeterince yağlı bulmadım. Yerken bu kuruluğu özellikle Fıstıklı kebapta çok yoğun hissedersiniz. Bunun sebepleri yine etin karması ile ilgilidir. Kebapların hepsinde sululuğu veren, lezzeti kuvvetlendiren en önemli şey, ya etin hayvanın yağlı kısımlarından alınması ile yada sonradan katılacak döş yağı, boşluk yağı, kuyruk yağı gibi yağlı kısımlarıyla tamamlanmasıyla sağlanır. Anladığım kadarıyla bu sefer karmanın yağ oranı hayli eksikti. Hem belki de bu yüzden pişirilirken, lavaşlar da yağlandırırlmamıştı.  Ama et kuru olmasına rağmen lezzetliydi.

Tavuk kanadına gelince, ben tavuk ta en çok terbiye ve pişirmeye dikkat ediyorum. Bu konuda söyleyebilecek en ufak bir hata görmedim. Bilirsiniz tavuk kanadı yediğiniz pek çok yerde, kanadın üzerinde tavuğun tüyüne rastlayabiliyoruz. Ama burada terbiyelemeden evvel tütsüleme de çok dikkatle yapılmıştı. Dedim ya on numara bir tavuk kanat yedik.

Her zaman söylediğim gibi, ben özel mekan iddiasında olan her mekanın, özel olma kriterini, yemeğin yanında sundukları içecekle ölçüyorum. Neden mi? Sofra bir bütündür, her ne sunuyorsanız sunun, ona uygun salatayı,  içeceği ve tatlıyı da sunmak sizin göreviniz. Bunu yapamıyorsanız, Bay Papyon kriterlerinde zaten en iyi olamazsınız. Bu yüzden henüz “ Siyah Papyon” değerlendirmesine kimse hak kazanamadı. Evet RB bu konuda inanılmaz başarılı… Kendi hazırladığı buz gibi şerbetlerle menüsünü sizlere sunuyor.

  

Şerbet sonrası şıralı tatlı yemenin bizi zorlayacağı düşüncesiyle, sütlü tatlı tercih ettik. Bence bu tercihte haklıydık. Onca güzel şeyin ardından, sütlü tatlı ile yemeğimizi sonuçlandırdık.

Ramazan beyin Türk kahvesine olan bağımlılığını bildiğimden şekersiz bir kahve ile bugünkü şöleni tamamlamak istedim. Birde kahvem, tam istediğim gibi şekersiz olsaydı çok mutlu olacaktım. Ama o kadarı da maşallah ı olsun.

Özetle,

Menü, Ürünlerin tazelik ve kalitesi, Sunum, Servis kalitesi, Ortam, Hijyen kesinlikle Son derece tatmin ediciydi.

Birde rica, Bu güzel ortamda, arkadan arkadan hoş bir yerel müzik, ney dinletisi vs vs vs gelse zaten söylenecek bir şey kalmayacak.

“Ne yerseniz, osunuz” Hipokrat. Bende diyorum ki ne yerseniz yiyin, sofra arkadaşınız ruhunuzu yemeğiniz karnınızı doyursun.

Gurme_baypapyon

Göksenin GÜNEY

 

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1Başakşehir FK2960
  • 2Trabzonspor2958
  • 3Sivasspor2953
  • 4Galatasaray2952
  • 5Beşiktaş2950
  • 6Fenerbahçe2946
  • 7Alanyaspor2945
  • 8Göztepe2938
  • 9Gaziantep FK3038
  • 10Antalyaspor2937
  • 11Kasımpaşa2935
  • 12Denizlispor3032
  • 13Gençlerbirliği2931
  • 14Çaykur Rizespor2929
  • 15Yeni Malatyaspor2928
  • 16Kayserispor2928
  • 17Konyaspor2927
  • 18MKE Ankaragücü2925
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
İşleriniz Nasıl Gidiyor ?
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA