Göksenin Güney
Göksenin Güney
Giriş Tarihi : 11-01-2020 21:02
Güncelleme : 13-01-2020 09:06

Neden,Bay Papyon ve Papyon Objesi ?

Merhaba Lezzet Yolcuları ve Lezzet Durakları;

Bildiğiniz gibi bu hafta, bir yenilik ile, köşe yazımı ve değerlendirme sistematiğini bir miktar değiştirdim. İşin içine, görsel ve anlamlı bir objeyi, Papyon' u ekledim.

Papyon objesi pek çok şeyi temsil etse de, kısa yoldan gidecek olursak, sıra dışılığı, kaliteyi, bilgeliği ve şıklığı temsil eder. Tamda benim sizlerle buluşturmak istediğim Lezzet Duraklarına yakışan tanımlama kelimeleri bunlardır. 

Nereden buraya geldiğimize gelince hemen izah etmeye çalışayım. Annem Tansen GÜNEY hanımefendi'nin  bebekliğimle ilgili en önemli anıları, benim yemek yemeği çok sevmem ve sadece sevmek değil özelliklede tam zamanında  Lezzet li yemek yeme hırsımın olduğu anılardır.

Gel zaman git zaman, Rahmetli babam Duygu GÜNEY beyfendi'nin işi gereği, güzel ülkemin neredeyse tüm bölgelerini ziyaret etmiş ve bu sayede, neredeyse en güzel Lezzet Şölenlerine bizzat katılmıştım. Tabi bu durum bende yöresel anlamda seçici bir damak değerlendirme gelişimine neden oldu diye düşünüyorum.

Üniversite yıllarımda en lezzetli menüleri bulup, reçetelere ulaşıyor, bu özel reçeteleri aileme ve arkadaşlarıma sunabiliyordum.

Profesyonel çalışma hayatımda yine çok sevdiğim gıda üzerine şekillendi. Genellikle mutfak ve imalathanelere, yada Bar arkasındaki emekçilere hizmet taşıdığım için, çok iyi bilinen, tanınan Ustalar ile, Chefler ile, Barista yada Barmen arkadaşlarımla zaman geçirme şansı yakaladım. Onların tecrübelerinden faydalandım, onlardan gördüklerimi denedim, sordum, öğrendim, çoğu zaman taklit etmeye çalıştım...

Bir ara kendi atölyemizi bile kurup, eşim Sn Ayşe GÜNEY hanımefendiyle, amatör hevesle ufak paralar da kazandım. Ama ne yalan söyleyeyim, eşimin en kızdığı şey, ailemizdeki ve çevremizdeki hanım arkadaşlarımızın, eşime değil de bana tarif sorması oldu hep.

Geldiğimiz noktada sizlerle, Lezzet yolculuklarım sırasında, mola verdiğim harika mekanları paylaşıyorum. Kendimce değerlendirmeler yapıyorum. Akademik ve Bağlayıcı değerlendirmeler olmadığını tamamen kendi tecrübelerime dayanarak bu değerlendirmeleri sizinle paylaştığımı da söylemek istiyorum.

Bugün yaptığım ve yapacak olduğum değerlendirmeleri, Michelin Yıldızlarına bir gönderme mantığı ile "Papyon" objesini ve onun renklerini kullanarak, eğlenceli bir biçimde yapmak niyetiyle yola çıkıyorum.

Bu bağlamda değerlendirme kriterlerimi şu renk ve başlıklar altında açıklayabilirim;

Siyah Papyon; Kendi klasmanında en iyi noktalar.

Yeşil Papyon; Malzeme ve pişirme kalitesi, Special ürünler olup olmadığı, Tarihi geçmişe sahiplik ve kuşaklar arası geçiş, Ürün ile sunum arasındaki uyum, Ürün gamı ile ambians uyumu, Hijyen ve ulaşılabilir fiyat yapısı, Karşılama ve konuk etme...Hepsi tam not.

Sarı Papyon; Malzeme ve pişirme kalitesi, Special ürünler olup olmadığı, Ürün ile sunum arasındaki uyum, Ürün gamı ile ambians uyumu, Hijyen ve ulaşılabilir fiyat yapısı, Karşılama ve konuk etme...Hepsi tam not.

Kırmızı Papyon; Malzeme ve pişirme kalitesi, Ürün ile sunum arasındaki uyum, Hijyen ve ulaşılabilir fiyat yapısı, Karşılama ve konuk etme...Hepsi tam not.

Evet, Lezzet yolcuları ve Lezzet durakları. Seyahatimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Unutmayın, tek amacımız Lezzetli tecrübeler edinmek, eğlenmek, öğrenmek ve paranın satın alamayacağı dostluklar kurmak...

Bu arada her bir okuyucumuz aynı zamanda, bir "Bay Papyon Müfettişi" dir. Mekan paylaşımları ve önerileri yapmanız beni özellikle çok memnun edecektir.

Sağlıcakla kalın.

Bay Papyon...

 

 

 

 

 

  

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
PUAN DURUMU
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA