Eleman Tunçbilek  Reklam   0532 786 30 75/ 0312 430 75 00
HV
25 NİSAN Perşembe 11:03

MEZELER 3 (Yaz ezmesi, Ali Nazik, Mantarlı Köz Kırmızı Biber Salatası)

Giriş Tarihi : 12-11-2019 16:29

Mutfağınıza bu kez, yazdan kalma, buram buram köz kokulu meze tarifleri ile geldim ;)

Mezeler 1 ve 2 başlığı altındaki;

Haydari Atom Kabak Tarator Patates topları Kırmızı patates çanağında kereviz salatası Patates kroket tariflerime mutlaka göz atın.Sofranız herkesi  baştan çıkaracak!! YAZ EZMESİ 500 gr köz kırmızı biber (mümkünse sebzenin bol olduğu zamanda közleyip buzlukta saklayın, eğer konserve kullanacaksanız mutlaka közlenmiş olanı tercih edin.) 500 gr köz patlıcan 1 baş sarımsak 1 orta boy kuru soğan 1 çay bardağı nar ekşisi 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 limon Tuz, sumak, pul biber 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı ceviz Yapılışı; Közlenmiş kırmızı biber ve patlıcanı kesme tahtası üzerinde büyük bir bıçak yardımıyla iyice kıyın. Kuru soğan ve sarımsakları tahtanın ayrı bir kenarında küçük küpler halinde doğrayın ve patlıcan biber karışımına ekleyerek tekrar bıçakla tüm malzemeler birbirine geçene kadar kıymaya devam edin. Robot kullanmayın, kesinlikle aynı lezzeti alamazsınız. Salçaları, baharatları, nar ekşisini, limonu ve zeytinyağını ayrı bir kasede karıştırın. Ezmenin içine azar azar bu sosu ilave ederek yine bıçak yardımıyla karıştırmaya devam edin. Cevizlerden bir kaçını üzerini süslemek için ayırın ve geri kalanını ezmenin içine dökerek karışımı bıçakla ezmeye devam edin. İster ekmek dilimlerinin üzerine ister servis tabağında sunun.

 

ALİ NAZİK

250 gr kıyma

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

1çay kaşığı kimyon

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Patlıcanlı karışım için:

500 gr közlenmiş patlıcan

1 çay kaşığı tuz

1 kase sarımsaklı süzme yoğurt

Yapılışı;

Tereyağını derin bir tavanın içine alın. 

Ardından minik doğranmış kıymayı ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.

Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber, kimyon ve tuzu ekleyin ve ocaktan alın.

Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın.

İyice ezildiklerinde sarımsaklı yoğurt ile bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.

Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın.

Hazırladığınız kıymayı üzerine yerleştirin. 



MANTARLI KÖZ KIRMIZI BİBER SALATASI 500 gr köz kırmızı biber 100 gr mantar 4-5 adet kornişon turşu 3 diş sarımsak Konserve mısır  10 dal maydanoz 5 yemek kaşığı elma sirkesi 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Tuz Yapılışı Kırmızı biberleri bir parmak eninde doğrayın. Mantarları bol suda 8-10 dk çok yumuşamadan haşlayın. Kornişon turşuyu küp küp doğrayın. Elma sirkesini, zeytinyağını, dövülmüş sarımsağı ve tuzu bir kavanozda çalkalayıp karıştırın. Konserve mısırın suyunu süzün ve temiz sudan geçirin.Maydanozu ince kıyın. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırın ve servis tabağına alın.

 

Afiyet, şifa olsun..

 

                                                                                                         SEZGİ ÖKTEM
YORUMLAR
web counter