Hafta sonuna nefissss kokulu bir kurabiye pişirelim mi
Kavala Kurabiyesi
- 250 gr oda sıcaklığında sade yağ
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 600-700 gr kavrulmuş un (kıvama göre)
- 150 gr badem
Yapılışı
- 600- 700 gr kadar unu, geniş bir tavada orta ateşte devamlı karıştırarak nefis fındığımsı bir koku çıkana kadar kavurun.
- Kavrulan unu başka bir kaba alıp, soğumaya bırakın. Fazla un almaması ve dağılmaması için unu soğutun.
- 150 gr. bademi tavada 3-5 dakika kokusu çıkana kavurun soğuyana kadar bırakın ve irice doğrayın.
- Sade yağı, pudra şekerini, yumurtayı, zeytin yağını ellerinizle karıştırın.
- Soğuyan unu elekten geçirerek oluşan karışıma azar azar ekleyin.
- Hamur, kabın kenarlarına ve elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
- Son olarak kavrulmuş bademlerinizi de ekleyip iyice karıştırın.
- Hamuru yağlı kağıdın üzerine alın ve 2 cm kalınlığında yayıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Sonra kurabiye keseceği veya çay bardağının ağzı ile ay şekli vererek çıkartın. Tepsiye dizin.
- 180 derece de önceden ısıtılmış fırında 12-15 dk pişirin.
- Sıcakken pudra şekerine bulayın.
Sezgi Öktem