Göksenin Güney
Göksenin Güney
Giriş Tarihi : 19-10-2019 21:35
Güncelleme : 19-10-2019 23:22

İSTANBUL'UN KÖFTECİLERİ (KÖFTECİ ARNAVUT'UN MAVİ KÖŞESİ)

 

Merhabalar Lezzet Dostları;

 

Bugün den itibaren sizlerle, " Kaliteli bir yaşamın yolu keyifli ve lezzetli sofralardan geçer..." anlayışıyla yapacağımız misafirlikleri paylaşacağım.

 

Yolculuğumuza İstanbulun en iyi köftecilerini ziyaretle başlayacağız. Amacım sadece en iyi mekanları keşfetmek değil, onların çıkış noktalarını ve tarihçelerini de sizinle paylaşmak.

 

Evet bu lezzetli yolculukta ilk durağımız Köfteci Arnavutun Mavi köşesi...


 

Eyüp'ten, Unkapanı'na gelirken Fener semtinde yol kenarı köşe başında 82 yıldan bu yana sevenlerine hizmet veren, Mütevazı bir lokanta göze çarpar. Mavi Köşe lokantası Köfteci Arnavut 1937...

 

 

Rıfat İŞTAY ın oğulları Ali ve Necdet İŞTAY ile kurup, özenle yıllarca misafirlerini ağırladıkları mekanda, torun Mine hanıma konuk olduk. Tıpkı dedesi rahmetli Rıfat ağabeyin bilhassa üzerinde durduğu gibi " Şatafatlı bir mekan yapmaya değil, kendinizin, mekanın ve ürünlerinizin temizliğine özen gösterin..." mirasını canlı tutan Mine hanım, tertemiz, bembeyaz gömleğinin içinde işine hakim, gelen misafirlariyle tek tek ilgilenen harika bir patroniçe, çok zarif bir hanımefendi.

 

 

Haydi buyurun sofraya. Bu arada aşağı yukarı 50 yıllık bir masada oturuyoruz.

 

 

Başlangıcı harika pişmiş bir tuzlama ile yapıyoruz. Ancak söylemeliyim ki terbiyesinde bir miktar kesilme olmuştu. 

 

 

Hemen ardından lezzet şölenine, etin en güzel,en lezzetli yerinden çekilmiş, baharat karması son derece dengeli ve kurutulmadan ateşten alınmış köfteyle devam ettik. Köfte Piyazsız olurmu dediğinizi duyar gibiyim. Olmaz elbette... Erzincan ilimizin eşsiz lezzetli Dermasol fasulyesinden yapılmış nefis piyaz, köftemizin ağzımızda bıraktığı damak çatlatan lezzete eşlik etti ve inanın boğazımdan aşağı kayarken bu ikili sanki bir serenada muhteşem bir dans ile eşlik ediyorlardı.

 

 

Ve finishing nasıl olmalıydı? Elbette mekana özel Hayrabolu Peynir tatlısıyla... Genelde ben bu tatlıyı bol tahin ve fındık eşliğinde tercih ederim ama çıplak haliyle de gayet hafif ve güzeldi.

 

 

Ne demişti Rahmetli Arnavut? Şatafatlı bir yer yapacağım diye çalışmayın. Önce kendiniz sonra mekanınız son olarakda ürünleriniz temiz olsun. Ürünün üzerine tuzu nasıl serptiğiniz değil, üzerinizdeki bembeyaz usta gömleğiniz ve Sıcacık sohbetiniz önemli...

 

Özetle, Cennet Mekan Rıfat ustanın tarih kokan bu özel mekanını, Balat da ziyaret etmeyen, ben köfte yedim demesin...

 

Bir sonraki lezzet durağımızda sizleri soframızda görmekten mutluluk duyacağım.

 

Kalın sağlıcakla.

 

 

 

 

 

NELER SÖYLENDİ?
@
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
  • 1Trabzonspor2653
  • 2Başakşehir FK2653
  • 3Galatasaray2650
  • 4Sivasspor2649
  • 5Beşiktaş2644
  • 6Alanyaspor2643
  • 7Fenerbahçe2640
  • 8Göztepe2637
  • 9Gaziantep FK2632
  • 10Denizlispor2631
  • 11Antalyaspor2630
  • 12Gençlerbirliği2628
  • 13Kasımpaşa2626
  • 14Konyaspor2626
  • 15Yeni Malatyaspor2625
  • 16Çaykur Rizespor2625
  • 17MKE Ankaragücü2623
  • 18Kayserispor2622
HAVA DURUMU
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA